dinsdag 14 augustus 2012

The best thing about the future is that it comes one day at a time


Vreemd, hoe je heel blij en teleurgesteld kunt zijn op hetzelfde moment. Vandaag heb ik een 8,5 gekregen op mijn eerste half jaar stage. Een cijfer waar ik trots op ben. Daarentegen betekent het dat mijn eerste half jaar in Zuid-Afrika officieel voorbij is. Nu kan ik mijn tussenevaluatie - die al een maand uitgesteld was - niet nog meer uitstellen en zal mijn laatste half jaar - die nog maar 4 maanden duurt - aanbreken.

Naast de dagelijkse gang van zaken op stage doe ik samen met Carolien een onderzoek naar anger management. Carolien is ook een student SPH van de Hanze en loopt sinds februari stage bij het Erica House. Wij hebben beide ervaren dat agressiviteit en frustratie een grote rol spelen in het leven van de jongeren hier. In veel landen waar ditzelfde probleem ervaren wordt, maken ze gebruik van anger management trainingen. In Zuid-Afrika staat dit concept echter nog in de kinderschoenen en proberen Carolien en ik daar voor onze instellingen een vooruitgang te boeken.

In de afgelopen weken is er veel verandert bij Khayalethu. Toen ik op vakantie was met mijn ouders en Ilse zijn er drie werknemers vertrokken/ontslagen. Dit betekent een gigantisch personeelsgebrek voor een instelling met een totaal van 15 werknemers en dus extra uren werken. Naast de officiële vier dagen per weer werk ik nu ook ‘s weekends halve dagen van 08.00 tot 14.00 totdat er vervanging is. Een drukke periode dus. Gelukkig kan ik het goed vinden met de jongens en proberen we de weekenden te vullen met uitstapjes. Zo zijn we gesponsord naar de bioscoop geweest en zullen de jongens hun karate talent laten zien tijdens het toernooi dit weekend. 

Door het bijhouden van mijn bloggen voor jullie ben ik erachter gekomen dat ik het leuk vind om te schrijven. Nog leuker is dat ik een aantal weken geleden ben gevraagd om artikelen te schrijven. African Backpackers, een reisorganisatie voor en dóór backpackers, vroeg mij om een stukje voor hun website te schrijven. Dit kunnen jullie teruglezen via deze link http://www.african-backpackers.com/stage/stage-ervaringen-zuid-afrika/. Daarnaast is er een klein artikel van mij geplaatst in het Trails Magazine, deze is terug te vinden via http://www.trails.nl/hoofdmenu/publiciteit/magazine.

Tot slot zal ik aan het einde van deze maand verhuizen naar een ander huis van Khaya. Een straat verderop om precies te zijn. Kaartjes, brieven of liefdesverklaringen zijn welkom op dit adres: 27 Marshall road, Humewood, 6001, Port Elizabeth.